Rakott karfiol recept
Az elkészítés
- Feltesszük a darált húst pörköltalapra. Amíg fő, addig kifőzzük a rizst is.
- Megfőzzük enyhén sós vízben a karfiolt hozzá, de csak éppen addig, amíg a torzsája meg nem puhul. Leszűrjük.
- Utána mire mindent készre főztünk, kezdődhet a tálba helyezés:
először egy adag karfiol kerül bele, aztán a darált hús, tejföl, rizs,
karfiol, tejföl, majd a tetejére reszelt sajt.
- Kb 20 percig sütjük, 175°c-on.
- A legvégére már csak a tálalás marad.
hozzávalók / 4 adag
- 2 kis db karfiol
- 125 g gyors rizs
- 50 dkg darált sertéshús
- 375 g tejföl
- 15 dkg sajt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek napraforgó olaj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése