2015. november 28., szombat

Rakott karfiol recept

Az elkészítés

  1. Feltesszük a darált húst pörköltalapra. Amíg fő, addig kifőzzük a rizst is.
  2. Megfőzzük enyhén sós vízben a karfiolt hozzá, de csak éppen addig, amíg a torzsája meg nem puhul. Leszűrjük.
  3. Utána mire mindent készre főztünk, kezdődhet a tálba helyezés: először egy adag karfiol kerül bele, aztán a darált hús, tejföl, rizs, karfiol, tejföl, majd a tetejére reszelt sajt.
  4. Kb 20 percig sütjük, 175°c-on.
  5. A legvégére már csak a tálalás marad.

hozzávalók / 4 adag

  • 2 kis db karfiol
  • 125 g gyors rizs
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 375 g tejföl
  • 15 dkg sajt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek napraforgó olaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése