Egyszerű, gyors recept - krumplis tészta
Elkészítés
- A hagymát kockára vágva világosra pirítom a zsíron, hozzáteszem a
pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy
ellepje, ízesítem sóval, borssal és főzöm.
- Amikor már puha, összetöröm krumplitörővel, de úgy, hogy darabok maradjanak azért benne, ne legyen teljesen pépes.
- Közben kifőzöm a tésztát, de nem teljesen puhára, hogy a krumpli
szaftjából még tudjon beszívni nedvességet, vagyis finom ízeket.
- A tésztát a tört krumplihoz keverem, és lefedve hagyom állni fél
óráig. Tálaláskor a tányéron még megszórom borssal. A savanyú uborka
kötelező hozzá.
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 25 dkg tészta
- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 1 kanál zsír vagy 2 ek olaj
- 2 kk pirospaprika
- só
- bors
- csemegeuborka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése