2015. november 28., szombat

Egyszerű, gyors recept - krumplis tészta


Elkészítés

    1. A hagymát kockára vágva világosra pirítom a zsíron, hozzáteszem a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, ízesítem sóval, borssal és főzöm.
    2. Amikor már puha, összetöröm krumplitörővel, de úgy, hogy darabok maradjanak azért benne, ne legyen teljesen pépes.
    3. Közben kifőzöm a tésztát, de nem teljesen puhára, hogy a krumpli szaftjából még tudjon beszívni nedvességet, vagyis finom ízeket.
    4. A tésztát a tört krumplihoz keverem, és lefedve hagyom állni fél óráig. Tálaláskor a tányéron még megszórom borssal. A savanyú uborka kötelező hozzá.

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg tészta
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 1 kanál zsír vagy 2 ek olaj
  • 2 kk pirospaprika
  • bors
  • csemegeuborka 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése